a

Via Ferrata kezdőknek Ausztria


12 900 Ft
Ár
2/6
Nehézség
18-55
Életkor
biztosítunk
Felszerelés
önellátás
Ellátás
Foglalok
Kérjük várjon...

Via ferrata, más néven klettersteig túra.  Belépés az Alpin sportok világába, hegy és sziklamászó tapasztalat nélkül is. Az ausztriai Palfau közelében könnyű via ferrata (Klettersteig) programot kínálunk mely kezdőknek is kivitelezhető. Izgalmas program, csapatépítésre, felejthetetlen, egészséges kikapcsolódásra.

Kinek ajánljuk?

Kiváló program azoknak, akik szeretnék kipróbálni az Alpin sportokat.Ezen a túrán akár teljesen kezdők, kamasz gyerekek is megismerhetik a via ferrata-klettersteig túrázás szépségét, izgalmait.

A via ferrata program szinte az összes alpinsport műfajt ötvözi. Hegyi túrázás, sziklamászás, ereszkedés alpin kötélen. A via ferrata izgalmas szépségeit itt előképzettség nélkül is megtapasztalhatod. Ha tetszik a sport, egy egészen új világba tudsz majd könnyedén belépni, a magas hegyek birodalmába. Tedd meg az első lépést!

ferrata 2

Program:

A kezdő  via ferrta túrák fél napos programok, melyekre több helyszínen is van lehetőség.

A via ferrata túrák találkozó pontja az Adventure bázis Palfau-ban. Időpontok előzetes egyeztetéssel.

A kezdő túra az egyik legkönnyebb helyszínen kerül megrendezésre ( két helyszín is van).

Johnsbach (Gesause)

A via ferrata program a sziklamászás könnyített verziója. Egy kiépített útvonalon lehet a sziklákat megmászni. A sziklamászás, hegymászás szépségét, és izgalmait ezen a túrán szinte bárki kipróbálhatja. A mászáshoz kapaszkodók, létrafokok, és ezek mellett végig drótkötél vezet, amibe a hegymászó felszereléseddel csatlakozol. A túra csoport ügyességétől és létszámtól függően 3-3,5 óra. A túrákhoz nem biztosítjuk a szállítást. A saját autóddal kell a túra helyszínre vezetned (30 km). A via ferrata szakaszra több rövidebb útvonal van, eltérő nehézségi szinttel.

Salza (Palfau)

A via ferrata program időtartama 3-4 óra. A túra eligazítással, oktatással kezdődik. Rövid elméleti bevezetés a via ferrata, a sziklamászás világába, felszerelések bemutatása. Elmélet után gyakorlatban is elkezdődik a program. Könnyebb hegyi kirándulás az első akadályokig. A hegy meghódítása fokozatosan válik egyre nehezebbé. A sziklamászás és a hegymászás gyönyörű látvánnyal jutalmazza az erőfeszítéseket. A könnyebb szakaszon is folyamatosan biztosítással kell haladni. A könnyebb szakasz kb. 1,5-2 óra, majd pihenő egy sziklás kis fennsíkon. Ezután folytatódik a via ferrata túra nehezebb szakasza.A vissza térés azonos szakaszon történik, lefelé fokozottan ügyelni kell a túrán. A helyszín Palfau mellett található (2km).

Fontos tudnod:

Via Ferrata programjaink előfeltétele a száraz időjárás. A programra kényelmes, réteges öltözéket és túracipőt vagy (nem csúszós talpú) sportcipőt hozz magaddal! A többi felszerelést (beülő, sisak) mi adjuk!

A via ferratat tériszonyosoknak nem ajánljuk!

18 év alattiak csak szülői felügyelettel vehetnek részt a túrán.

Minimális  korhatár via ferrata-hoz 16 év, legalább 150 cm magasság

A programot legalább 4 fő együttes jelentkezése esetén szervezzük meg.

Haladók akiknek már van tapasztalat a  via ferrata-klettersteig túrán, egyénileg is bejárhatják előzetes helyismeret nélkül is a túrákat.A felszerelés bérelhető. A Salza túrára be kell jelentkezni, és a belépéshez engedély kell.

Felszerelés bérlés:

Via ferrta szett (sisak, beülő, y kantár) fél napra 10 Euro/fő egész napra 15 Euro/fő

A via ferrta túra kombinálható más via ferrta túrával, vagy vadvízi evezéssel-rafting túrával a Salza folyón. Szervezett túrát csak csoportos jelentkezés, vagy kombi program keretében indítunk. Minimális létszám 6 fő-maximum 15 fő.

Időpontok: Májustól- október hónapokban, előre egyeztetett időpontokban

Szállás:

A program ára nem tartalmazza a szállásköltségeket.

 

Szállásfoglalás:

Elsősorban az Adventure Home szállást ajánljuk. Ha itt nincs hely segítünk.A környék összes szállásadójával kapcsolatban vagyunk a kempingtől a szállodáig, minden kategóriában van szálláslehetőség és szívesen foglalunk számotokra szállást !

 

Blog
Foglalok
Kérjük várjon...

Videó