a

Via Ferrata haladóknak Ausztria


14 900 Ft
Ár
3/6
Nehézség
14-55
Életkor
Biztosítunk
Felszerelés
Önellátás
Ellátás
Foglalok
Kérjük várjon...

Ausztriában a Salza folyó völgyében és a közeli Nemzeti parkokban, több via ferrta-kletterteig túra lehetőség van. Az egyik leglátványosabb, és közelebbi túra a Hochkar sícentrumban található. A Hochkar via ferrta túra haladóknak, önállóan is megszervezhető program

Program:

A via ferrata program időtartama teljes időtartama 4-5 óra. A túra eligazítással, oktatással kezdődik. Rövid elméleti bevezetés a via ferrata, a sziklamászás világába, felszerelések bemutatása. Elmélet után gyakorlatban is elkezdődik a program.

Rövid autózás a Hochkar sícentrum parkolójáig. Egy rövid sétát követően érkezünk a túra indulópontjához. A túra elején viszonylag könnyű, majd egy nehéz de izgalmas szakasz következik. A túra változatos, többnyire oldal irányban kell haladni. A szakaszon nagy a kitettség (200-300 méteres) mélység az útvonal alatt. A via ferrata túra szakasza keresztül vezet egy izgalmas drót hídon is. A túra végén a vissza térés már kényelmes kirándulás a Hochkar sípályáin lefelé. A lesétálás a hegyről a parkolóba kb 20 perc.

Fontos tudnod:

  • A via ferrata túra feltétele a száraz időjárás.
  • A via ferrata túrára tériszonyos vendégek nem jöhetnek
  • 18 év alattiak csak szülői felügyelettel vehetnek részt a túrán.
  • Minimális  korhatár 14 év, de minimum 150 cm magasság.
  • A programra kényelmes, réteges öltözéket és túracipőt vagy (nem csúszós talpú) sportcipőt hozz magaddal!
  • A túrára csak kombi túrák keretében vagy csoportosan lehet jelentkezni. Minimális létszám 4 fő maximum 8 fő. Nagyobb létszám esetén a túrát turnusokba bontjuk.

 

 

A via ferrta program, tapasztalat esetén megszervezhető egyénileg is. Ha egyénileg szeretnél a túrán részt venni, saját felelősségre megteheted.A túrához bérelheted a via ferrta felszerelést. A Hochkaron ingyenesen parkolhatsz, a túrádhoz túra leírást kapsz tőlünk.

Felszerelés bérlés:

Via ferrta szett (sisak, beülő, y kantár) fél napra 10 Euro/fő egész napra 15 Euro/fő

 

A via ferrta túra kombinálható más via ferrta túrával, vagy vadvízi evezéssel-rafting túrával a Salza folyón.

 

Szállás
Blog
Foglalok
Kérjük várjon...

Videó