Vadvízi hullámlovaglás (Riverbug)


Címkék: , , .
17.900 Ft
Ár
Sportos
Nehézség
18-50
Életkor
Biztosítunlk
Felszerelés
Önellátás
Ellátás
Foglalok
Kérjük várjon...

A legújabb vadvízi sport, a víz szerelmeseinek. Legyél az elsők között, mert Magyarországon Ha szeretnél igazán különleges, “menő kalandot” próbáld ki a 100%-os vadvízi élményt amit nem úszhatsz meg szárazon.

Kinek ajánljuk? Neked , ha :

Többször eveztél már vadvízen, és azt gondolod számodra már nem jelent kihívást a rafting.

Sportos vagy, szeretsz úszni, búvárkodni, evezni egyszóval víz imádó vagy

A  Salza folyót is többször megevezted, de az evezés miatt már nem jönnél el újra a Salza folyóra,

Voltál már hydro speed , tube , sup, kajak túrán.

Miről is van szó pontosan, mi ez az  új adrenalin bomba?

Ha már megtapasztaltad a vadvízi evezést, és további kalandokra vágysz, a hydrospeed éppen neked való lenne. Talán már próbáltad is a hydro speedet, ami a leginkább hasonlít az új kalandhoz melynek riverbug vagy white water cross a neve. Ez annyira új dolog, hogy Magyar neve nincs, ezért elneveztük vadvízi hullám lovaglásnak. Ha  a hydro speedhez hasonlítjuk, ( ami már nem új sport ) a legnagyobb hasonlóság, hogy itt is a egy kis úszótest van amin nem feküdni, hanem ülni kell (feküdni is lehet). A folyó meghódításában, nagyon szabad vagy, nincs evező,kényelmesebb és kevésbé hideg érzés mint a hydro speed. Lovagolhatsz hullámokon, sodródhatsz az áramlásokon, kerülgetheted a sziklákat, szörfözhetsz kisebb vagy nagyobb hullámokon.Képzeld magad egy cross pályán ami a vadvízi folyó. Mindössze egy  rafting hajó anyagából készült, felfújható sport fotelben ülsz, lábaidon kemény uszony, kezeiden úszóhártyás neoprén kesztyű. Rajtad egy vastag neoprén ruha, sisak, és mellény. A víz felszínén ülsz, többnyire háttal a haladási iránynak, ami rendkívül izgalmas. Az irányításban a folyó áramlásai és az egész tested segít. Mintha háttal ülve, csordogálnál, úsznál egy kényelmes fotelben. A karjaiddal és a lábaiddal hajtod magad. Rajtad műlik minden, te vagy a motor, és a kormány. Természetesen minden kis hullámzást, és örvénylést érzékelsz ezért a leg direktebb vadvízi élmény. Rajtad áll mennyire vagy gyors mindent megcsinálhatsz amit egy vadvízi kajakkal lehet.Vigyázat itt  nincs evező, ezért a kellő manőverezési sebességhez nagyon sokat kell mozogni. Ha nincs sebesség akkor a folyó veszi át az irányítást, aminek gyorsan megtapasztalod a következményét. Ha tehetetlenül sodródunk az árral, könnyen ütközhetünk vagy felborulhatunk. Ha komolyan veszed a kihívást, és rá érzel az egyik legjobb aktív természetes kikapcsolódás.

A vadvízi hullámlovaglás, az  egyik legjobb élmény sport, ami egyben jó kondíciót követelő sportág. Jó úszás tudás követelmény, előnyt jelent a vadvízi, és a búvár  tapasztalat Ha rá érzel, fantasztikusan élvezetes, garantáltan izgalomba jössz! A túrát első vadvízi tapasztalat szerzésnek nem ajánljuk.

Program: 

Limitált rész vételi lehetőség (max 6 fő/ csoport), az átlagosnál sportosabb,  fizikai és mentális felkészültséggel lehet jelentkezni.

A program előtt átöltözés a folyó parton, rövid elméleti oktatás után vízre szállás a folyó aktuálisan leg ideálisabb szakaszán. A sport nagy előnye, hogy az alacsonyabb vízállás kedvezőbb. Ha a vízállás alacsony akkor sokkal könnyebb, nem jelent akkora fizikai megterhelést, és veszélyt. A túra szakasz a rafting túrákhoz képest rövidebb, távolságban és idő tartamban is. A program ideje 1,5-2 óra. A csoportot kajakos túravezetők kísérik, akik szükség esetén a résztvevők segítségére sietnek. A borulás itt kevésbé sérülés veszélyes, viszont gyakrabban megtörténhet mint egy rafting vagy vadvízi evezős túrán, ahol a hajóban többen eveznek. Nagyon jó nyári felfrissülés ami mellett biztosan marad időd a környék felfedezésére is.

Próbáld ki  saját szemszögedből a le testközelibb vadvízi sportot. Lovagold meg háttal a vadvizek hullámait!

Időpontok: Július-augusztus időszakban, előzetes egyeztetéssel.

Szállás
Blog
Foglalok
Kérjük várjon...

Képek

Riverbug, extrém vadvízi cross

Videó