a

Salza Rafting Extra


29 900 Ft
18 900Ft
Ár
3/6
Nehézség
10-65
Életkor
biztosítunk
Felszerelés
kérhető
Ellátás
Foglalok
Kérjük várjon...

Rafting túra a Salza folyón, extra élményekkel!

Dupla rafting programunk új formában: vadvízi evezés Ausztriában extra programokkal: vízesés túra, libegőzés, wellness, gyalogtúra, mountainbike – azoknak, akik a legtöbbet szeretnék kihozni a rafting hétvégéből! Első nap leevezzük a teljes rafting túratávot (a 2 nap teljes vadvízi túraszakaszát), kisebb pihenőkkel és egy piknik szünettel. A második napon pedig marad idő a nagy felfedezésekre! Innen nem szabad úgy hazamenni, hogy a raftingon kívül ki ne próbálnád a vízesés túrát, ne néznéd meg a Hochkar csúcsáról az óperenciás tengert és sorolhatnánk… Így azoknak a családtagoknak sem kell otthon maradniuk, aki nem eveznek – unatkozni senki sem fog!

További fontos információk:

Ha szeretnéd a maximumot kihozni a vadvízi hétvégédből, válaszd ezt a programot! Az extra hosszú rafting túra után még újabb kalandok várnak rád, extra költségek nélkül: az élményekhez ingyen belépőt kapsz, amit szabadon használhatsz fel 3 napban, ha az Adventure szállások egyikét veszed igénybe 2 éjszakára. Vendégeket, családtagokat is hozhatsz, nekik is adunk grátisz belépőket. Nekik csak a szállást kell kifizetni! Gyerekeknek kedvezményt adunk!

raf1gesause 013

Ideális választás azoknak a raftingozóknak, akik a vadvízi evezés mellett szeretnék a festői Salza völgy adta egyéb lehetőségeket is élvezni! A Salza Rafting Extra programunk tartalmazza mindazt, amit egy kalandos hosszú hétvégén a Salza folyó környékén nem szabad kihagyni: rafting, alpesi kalandok, egészséges feltöltődés, aktív kikapcsolódás! A Salza Rafting Extra dupla hosszú vadvízi evezés mellett több kellemes ingyenes programlehetőséget biztosít. Rafting Extra programunk előfeltétele, hogy 2 éjszakás szállásfoglalással együtt foglalható (az Adventure Homeban vagy szálláspartnereinknél).

Vendégeink grátisz belépőjegyet kapnak többek között:

 • a göstlingi Solebad élményfürdőbe (12,5 EUR/fő helyett grátisz)
 • a palfaui vízeséshez (5,5 EUR/fő helyett grátisz)
 • a Mendlingtal -a fa útja – tanösvényre Lassingban (8 EUR/fő helyett grátisz)
 • a hochkari libegőzésre (18,50 EUR/fő helyett grátisz)
 • elektro-bike – kerékpározás Göstlingben. (10 EUR/fő helyett grátisz)

A programlehetőségek tetszőleges sorrendben kihasználhatók a túrák után.

A program az általunk javasolt időzítéssel:

Program:                           

1. nap (péntek):

Érkezés. Ha már napközben megérkeztek, délutánra a vízesés túrát ajánljuk, ha csak estefelé, akkor a Göstlingi Solebad wellness fürdőt, mely 22 óráig tart nyitva. A fürdőnek meleg, sós vizes medencéi vannak, hangulatos kültéri élménymedencével. A wellness fürdőben étterem is van. Ha későn érkeznél az sem gond, szombaton és vasárnap ugyanúgy kipróbálhatod ezeket a programokat, rafting után!

Solebadkirandulas palfau 2

2. nap (szombat):

Délelőtt 9 órakor gyülekező a raftingra az Adventure rafting bázis udvarán (Palfau 137). Átöltözés után vendégeinket a Salzapartra szállítjuk. A folyóparton bemelegítést és elméleti oktatást tartunk. Elmélet után a Salza folyó könnyebb szakaszán avatunk be a vadvízi evezés rejtelmeibe. A vadvízi túrán nagy figyelmet fordítunk arra, hogy mindenki könnyen és biztonságosan elsajátítsa a vadvízi evezés alapjait. A rafting oktatást és a túravezetést nemzetközi képesítéssel rendelkező profi túravezetők végzik. A vadvízi program első blokkja 2-3 óra, túra táv 12-16 km. Eközben van lehetőség akár bátorságpróbára (Salza folyóba ugrás 6 m magasból), vagy csak egy kis pihenés, fürdőzés beiktatására. A program felénél kikötünk és a Salza partján piknik szünetet tartunk, majd kezdődik a második felvonás. A vadvízi túra második szakaszán egy erősebb, izgalmasabb szakaszon próbálhatod ki rafting tudásod! Az erősebb szakasz további 1,5 óra (kb 6 km), ekkor a vadvízi evezés dinamikusabb, mivel a folyó gyorsabb, keskenyebb (kanyonná szűkül) és már a csoport is ügyesebben evez. A rafting túra érkezési pontja közel van (2-3 km) a rafting bázishoz, innen gyorsan és kényelmesen visszaszállítunk az Adventure rafting bázisra, ahol átöltözés után megkínálunk frissítő itallal és a további fakultatív programokról tájékoztatunk.

rafting salzasalza rafting

Fontos tudnod:

 • Mi a legvastagabb, 5 mm-es neoprén ruhába öltöztetjük vendégeinket, hogy még hűvösebb napokon és hosszabb túraszakaszokon se fázz át!
 • A Salza Extra programunkon piknik szünetet tartunk, melyre saját uzsonnát/szendvicset hozhatsz. Igény esetén uzsanna packot rendelünk számodra 7 EUR/fő áron, mely az alábbiakat tartalmazza: 2 dl üdítő, 2 db szendvics, 1 db müzli szelet.

rafting utasokrafting salza

Túra utánra, ha még marad energiád, de vasárnapra mindenképp az alábbi programokat ajánljuk:

3-ik nap, vasárnap:

Az egyik legkedveltebb túra az egyedülálló Palfaui vízesés túra. A program időtartama 2-3 óra. A túra útvonala egy hatalmas vízesés mentén halad végig, 320 m-es szintkülönbséggel. Végig követheted a lezúduló vizet és csodálhatod a természetvédelmi park egyik legnagyobb látványosságát! A vízeséshez vezető függőhídról a délelőtti rafting egy szakaszát is láthatod felülről. Hasonlóan látványos kiránduló program, kisebb szintkülönbséggel a Mendlingtal fausztató túra Lassingban. Lassing 8 km-re van az Adventure rafting bázistól. Lassingban a Mendlingtalban egy jól kiépített tanösvényen kirándulhatsz követve a patak útját szinte sík terepen. A túra szakasz 3 km hosszú, több érdekes ponton mutatják be, milyen volt az élete a fakitermeléssel foglalkozó őslakosoknak. Látványos és könnyű gyalog túra.

csodálatos vízesésvízesés túra palfau

A képen: Palfaui vízesés túra (Palfauer Wasserlochklamm)

Hochkari libegőzéssel egybekötött túrázás és Skywalk

A Hochkari sípályáról idul a csúcsra a 4 személyes libegő. Odafönt egy rövid sétával eljutsz az új Skywalk kilátóhoz, ahol fenséges panoráma tárul eléd, még az Óperenciás tengeren túlra is elláthatsz (Oberenns hegység)! Lefelé 1 órás túra a sípályákon, ahol a ritkaságnak számító encián kék virágai és a legelésző tehenek látványa fogad. A hüttében ebéd lehetőség nyáron is! Fontos tudnod, hogy a libegő csak 16 óráig közlekedik!

hochkar skywalk1mászó

Ha már többször voltál és ezeket a helyszíneket bejártad, javasoljuk vasárnapra a göstlingi kalandozást Elektro-mountainbike-kal, vagy a Waidhofeni kalandparkot! Szívesen javaslunk a társaságotok számára testhezálló programot a helyszínen is! A Salza Extra Rafting programunkban ezeket a belépőket grátisz kapjátok!

Vasárnap délután: hazautazás.

További információk:

 • A program 2017. július 1 és szeptember 10 közötti hétvégékre foglalható.
 • A dupla rafting túra vasárnapra is tehető, a megfelelő létszám esetén.
 • Az Adventure vadvízi túrákra az úszástudás feltétel.
 • Az Adventure több hajó típust biztosít (2 személyes kenu, 3-4 személyes mini raft, klasszikus raft – nagyraft ami 6-9 személyes). Kezdők, családok idősebbeknek a nagyraftban evezhetnek, tapasztalt vadvízi evezők pedig 2 személyes kenuban vagy miniraftban. További egyeztetés e-mailben lehetséges.
 • Teljes és minőségi védő felszerelést kapsz (5 mm neoprén alsó-felső, neoprén csizma) neked csak fürdőruhát kell hozni.
 • Oktatást kapsz a biztonságod érdekében magyar nyelven, profi túravezetést, igény esetén angol, német nyelven is.
 • A programon nem kell a saját autódat használni a rafting bázis és a folyó között, így sokkal több időd marad az evezésre, és az autódat sem kell összevizezni a neoprén ruhákkal.
 • Túrák befejezése után az Adventure bázisra kisbuszokkal vissza szállítunk és welcome drinkkel várunk (tea, üdítő).
 • Az extra programokon 3 napban ingyenesen részt vehetnek azok a kísérők is, akik nem eveznek.
 • A program megszervezhető céges kirándulásnak is.

Szállás: A program ára nem tartalmazza a szállásköltségeket.

Szállásfoglalás

Ez a program csak szállással együtt foglalható. A szállásfoglalást intézzük Neked!

Az akcióban résztvevő szálláslehetőségek:

Adventure Home panzió (2-4 ágyas pótágyazható fürdőszobás szobák, 70 négyzetméteres modern konyhás vendégtér, grátisz WIFI, önellátás)

Közvetlenül a rafting bázison! Ár: 30 EUR/fő/éj + gyerekkedvezmények, bővebb infó itt: Adventure Home

Elhelyezés fogadóban (konyhahasználat és hűtő nincs, reggeli az árban), a rafting bázistól 10-15 perc autózásra 34 EUR/fő/éj-től.

A szállásfoglalást mi intézzük, te csak jelezd a létszámot és az igényeiteket!

Ellátás: A program nem tartalmaz étkezést. Vendégeinket  a rafting bázison a vadvízi túrák után teával,üdítővel kínáljuk. Igény esetén ebédet és vacsorát is szervezünk!

Grill vacsora rendelhető: 15 EUR/fő/alkalom. A grillezés kiváló esti program, ahol bőségesen fogyaszthatsz, választékos grill különlegességeinkből. A közös grillezés a rafting bázison vagy étteremben kerül megrendezésre.

Utazás: A helyszínre történő kiutazás egyénileg történik. A kiutazásban is tudunk segíteni mikrobusz vagy telekocsik szervezésével! A túra helyszíne Palfau a Salza folyó völgyében. Palfau 4-5 óra távolságra van Budapesttől (420 km).

Túraidőpontok: 2017.06.01- 09.10-ig minden hétvégén. A csoportok összeszervezését mi vállaljuk! Akár egyedül, akár csoportosan jönnél, jelentkezz a dátum megjelölésével!

 

Blog
Foglalok
Kérjük várjon...

Videó