a

Salza Rafting Extra


29 900 Ft
18 900Ft
Ár
3/6
Nehézség
10-65
Életkor
biztosítunk
Felszerelés
kérhető
Ellátás
Foglalok
Kérjük várjon...

Rafting túra Ausztriában a Salza folyón, extra élményekkel!

Rafting program a környék legjobb élményeivel kombinálva. Hosszú szakaszos vadvízi evezés, igényeid szerinti extra programokkal. Néhány lehetőség a teljesség igénye nélkül:vízesés túra, libegőzés, wellness, gyalogtúra, mountainbike,… Kaland azoknak, akik a legtöbbet szeretnék kihozni a rafting hétvégéből! Ezen a programon minden bele fér, amit 2,5 napban a környéken kalandos élményt jelent. Az egyik nap fő programja a rafting a Salza folyó legjobb szakaszain.Lehetőség szerint végig evezzük  a 2 napos program túraszakaszát. Természetesen tartunk kisebb pihenőket és egy piknik szünetet. A rafting túra kb. félnapos program, amiből a folyónál  legalább. 4 órát töltünk. Az evezés napjára még bele fér egy kis lazítás, de a többi  felfedezésekre így is marad 1,5 napod! Innen nem szabad úgy hazamenni, hogy a raftingon kívül ki ne próbálnád a vízesés túrát, ne néznéd meg a Hochkar csúcsáról az óperenciás tengert és sorolhatnánk… Ennek a programnak további előnye, hogy azok akik nem vesznek részt a vadvízi túrán, azoknak is lesz lehetősége az extra programokon részt venni. A családtagoknak sem kell otthon maradniuk, aki nem eveznek – unatkozni senki sem fog!

További fontos információk:

Ha szeretnéd a maximumot kihozni a vadvízi hétvégédből, válaszd ezt a programot! A hosszú rafting túra után még újabb kalandok várnak rád, extra költségek nélkül: az élményekhez ingyen belépőt kapsz, amit szabadon használhatsz fel 2,5 napban, ha az Adventure szállások egyikét veszed igénybe 2 éjszakára. Vendégeket, családtagokat is hozhatsz, nekik is adunk grátisz belépőket. Nekik csak a szállást kell kifizetni! Gyerekeknek a szállásokon kedvezményt adunk!

raf1gesause 013

DCIM100GOPROrafting kezdőknek

Ideális választás azoknak a raftingozóknak, akik a vadvízi evezés mellett szeretnék a festői Salza völgy adta egyéb lehetőségeket is élvezni! A Salza Rafting Extra programunk tartalmazza mindazt, amit egy kalandos hosszú hétvégén a Salza folyó környékén nem szabad kihagyni: rafting, alpesi kalandok, egészséges feltöltődés, aktív kikapcsolódás! Rafting Extra programunk előfeltétele, hogy a szállásodat legalább 2 éjszakára foglaljad (az Adventure Homeban vagy szálláspartnereinknél).

Vendégeink grátisz belépőjegyet kapnak többek között:

 • a göstlingi Solebad élményfürdőbe (12,5 EUR/fő helyett grátisz)
 • a palfaui vízeséshez (5,5 EUR/fő helyett grátisz)
 • Waidhofen an der Ybbs kalandpark (22 EUR/fő helyett grátisz)
 • a Mendlingtal -a fa útja – tanösvényre Lassingban (8 EUR/fő helyett grátisz)
 • a hochkari libegőzésre (18,50 EUR/fő helyett grátisz)
 • elektro-bike – kerékpározás az Ybbs völgyében. (20 EUR/fő helyett grátisz)

A programlehetőségek tetszőleges sorrendben kihasználhatók a túrák után.

A program az általunk javasolt időzítéssel:

Program:                           

1. nap (péntek): Felfedezés, megérkezés

Érkezés. Ha már napközben megérkeztek, a programok belépőit a szállásotokon vehetitek át, egy térképpel együtt ami alapján megfogjátok találni azokat a helyeket, ahol az extra programokon vehettek részt. délutánra a kirándulásokat ajánljuk. Kirándulásra tippeket itt találsz:, ha csak estefelé érkeztek, akkor a Göstlingi Solebad wellness fürdőt, mely 22 óráig tart nyitva. A fürdőnek meleg, sós vizes medencéi vannak, hangulatos kültéri élménymedencével. A wellness fürdőben étterem is van. Ha érkezésed 20 óra után várható a szállásodra az sem gond, szombaton és vasárnap ugyanúgy kipróbálhatod ezeket a programokat, rafting után!

Solebadkirandulas palfau 2

2. nap (szombat): A rafting program

Délelőtt 9 vagy 14 órakor gyülekező a raftingra az Adventure rafting bázis udvarán (Palfau 137). Átöltözés után vendégeinket a Salza partra szállítjuk. A folyóparton bemelegítést és elméleti oktatást tartunk. Elmélet után a Salza folyó könnyebb szakaszán avatunk be a vadvízi evezés rejtelmeibe. A vadvízi túrán nagy figyelmet fordítunk arra, hogy mindenki könnyen és biztonságosan elsajátítsa a vadvízi evezés alapjait. A rafting oktatást és a túravezetést nemzetközi képesítéssel rendelkező profi túravezetők végzik. A vadvízi program első blokkja 2-3 óra, túra táv 12-16 km. Eközben van lehetőség akár bátorságpróbára (Salza folyóba ugrás 6 m magasból), vagy csak egy kis pihenés, fürdőzés beiktatására. A program felénél kikötünk és a Salza partján piknik szünetet tartunk, majd kezdődik a második felvonás. A vadvízi túra második szakaszán egy erősebb, izgalmasabb szakaszon próbálhatod ki rafting tudásod! Az erősebb szakasz további 1-1,5 óra (kb 6 km), ekkor a vadvízi evezés dinamikusabb, mivel a folyó gyorsabb, keskenyebb (kanyonná szűkül) ,és már a csoport is ügyesebben evez. A rafting túra érkezési pontja a Palfau kemping, ami közel van (2-3 km) a rafting bázishoz, innen gyorsan és kényelmesen visszaszállítunk az Adventure rafting bázisra, ahol átöltözés után megkínálunk frissítő itallal és a további fakultatív programokról tájékoztatunk.

rafting salzasalza rafting

Fontos tudnod:

A programra korlátozott férőhelyek vannak, minden esetben előfoglalás szükséges!

A rafting programot,biztonsági vagy időjárási okokból vasárnapi napokra is szervezzük.

A rafting programon 12 év felett lehet csak részt venni.

A rafting túrán 3-4 személyes mini raftot vagy 6-8 személyes hajókat biztosítunk.

Az extra programokra nincs túra vezetés, de nem is szükséges, sem  a Német nyelv ismerete

A biztosítás kötelező a program idejére

A rafting túrán piknik szünetet tartunk, melyre saját uzsonnát/szendvicset hozhatsz. Igény esetén uzsanna packot rendelünk számodra 8 EUR/fő áron, mely az alábbiakat tartalmazza: 2 dl üdítő, 2 db szendvics, 1 db müzli szelet.

rafting utasokrafting salza

3-ik nap, vasárnap: Kalandozás, haza utazás

A kalandok és a haza utazásod ideje rajtad múlik. A környéken kalandozol, vagy a hazautazásod irányában,  mindegy, mert nagyon sok lehetőséged van. A környéken maradva az egyik legkedveltebb túra az egyedülálló Palfaui vízesés túra. A program időtartama 2-3 óra. A túra útvonala egy hatalmas vízesés mentén halad végig, 320 m-es szintkülönbséggel. Végig követheted a lezúduló vizet és csodálhatod a természetvédelmi park egyik legnagyobb látványosságát! A vízeséshez vezető függőhídról a délelőtti rafting egy szakaszát is láthatod felülről.

csodálatos vízesésvízesés túra palfau

A képen: Palfaui vízesés túra (Palfauer Wasserlochklamm)

Magas hegyi túrázás alsó Ausztria legmagasabban fekvő sícentrumában a Hochkaron. A Hochkari nyáron is nyitva tart, kiváló kirándulási lehetőség a libegőzéssel egybekötött túrázás és Skywalk

A Hochkari sípályáról idul a csúcsra a 4 személyes libegő. Odafönt egy rövid sétával eljutsz a Skywalk kilátóhoz, ahol fenséges panoráma tárul eléd, még az Óperenciás tengeren túlra is elláthatsz (Oberenns hegység)! Lefelé 1 órás túra a sípályákon, ahol a ritkaságnak számító encián kék virágai és a legelésző tehenek látványa fogad. A hüttében ebéd lehetőség nyáron is! Fontos tudnod, hogy a libegő csak 16 óráig közlekedik!

hochkar skywalk1mászó

Ha már többször voltál és ezeket a helyszíneket bejártad, javasoljuk Máriazell környékét, vagy ha  a kihívások motiválnak aWaidhofeni kalandparkot! A helyszínek haza felé könnyen útba ejthetők. Szívesen javaslunk a társaságotok számára testhezálló programot a helyszínen is! A Salza Extra Rafting programunkban ezeket a belépőket grátisz kapjátok, és nem kell vissza adni!

 

További információk:

 • A program 2018. július 1 és szeptember 10 közötti hétvégékre foglalható.
 • A dupla rafting túra vasárnapra is tehető, a megfelelő létszám esetén.
 • Az Adventure vadvízi túrákra az úszástudás feltétel.
 • Az Adventure több hajó típust biztosít (, 3-4 személyes mini raft, klasszikus raft – nagyraft ami 6-9 személyes). Kezdők, családok idősebbeknek a nagy raftban evezhetnek, tapasztalt vadvízi evezők pedig a  miniraftban.
 • Teljes és minőségi védő felszerelést kapsz (5 mm neoprén alsó-felső, neoprén csizma) neked csak fürdőruhát kell hozni.
 • Oktatást kapsz a biztonságod érdekében magyar nyelven, profi túravezetést, igény esetén angol, német nyelven is.
 • A programon nem kell a saját autódat használni a rafting bázis és a folyó között, így sokkal több időd marad az evezésre, és az autódat sem kell összevizezni a neoprén ruhákkal.
 • Túrák befejezése után az Adventure bázisra kisbuszokkal vissza szállítunk és welcome drinkkel várunk (tea, üdítő).
 • Az extra programokon 3 napban ingyenesen részt vehetnek azok a kísérők is, akik nem eveznek.
 • A program megszervezhető céges kirándulásnak is.

Szállás: A program ára nem tartalmazza a szállásköltségeket. A szállást apartmanban, panzióban vagy hotelben tudjuk megszervezni. Az elhelyezési igényedet igyekszünk teljesíteni, de a korlátozott férőhelyek miatt szükséges előre foglalnod!

Szállásfoglalás

Ez a program csak szállással együtt foglalható. A szállásfoglalást intézzük Neked! A program foglaló befizetésével a szállásodat is lefoglaljuk. A szállás költségedet a helyszínen Euro-ban a szálláson készpénzben kell kifizetned.

Az akcióban résztvevő szálláslehetőségek:

Adventure Home panzió (2-4 ágyas pótágyazható fürdőszobás szobák, 70 négyzetméteres modern konyhás vendégtér, grátisz WIFI, önellátás)

Közvetlenül a rafting bázison! Ár: 30 EUR/fő/éj + gyerekkedvezmények, bővebb infó itt: Adventure Home

Elhelyezés fogadóban (konyhahasználat és hűtő nincs, reggeli az árban), a rafting bázistól 10-15 perc autózásra 39 EUR/fő/éj-től.

Elhelyezés 3 csillagos hotelben a rafting bázis közelében 10 perc 58 EUR/fő/éj vagy távolabbi egyszerűbb apartman-hotelben 42 EUR/fő/éj-től

A szállásfoglalást mi intézzük, te csak jelezd a létszámot és az igényeiteket!

Ellátás: A program nem tartalmaz étkezést. Vendégeinket  a rafting bázison a vadvízi túrák után teával,üdítővel kínáljuk. Igény esetén ebédet és vacsorát is szervezünk!

Grill vacsora rendelhető: 15 EUR/fő/alkalom. A grillezés kiváló esti program, ahol bőségesen fogyaszthatsz, választékos grill különlegességeinkből. A közös grillezés a rafting bázison vagy étteremben kerül megrendezésre.

Utazás: A helyszínre történő kiutazás egyénileg történik. A kiutazásban is tudunk segíteni mikrobusz vagy telekocsik szervezésével! A túra helyszíne Palfau a Salza folyó völgyében. Palfau 4-5 óra távolságra van Budapesttől (420 km).

Túraidőpontok: 2018.07.01- 09.10-ig minden hétvégén. A csoportok összeszervezését mi vállaljuk! Akár egyedül, akár csoportosan jönnél, jelentkezz a dátum megjelölésével!

 

Foglalok
Kérjük várjon...

Videó