Vízesés túra Palfau


5,5 Euro
Ár
Nehézség
3-70
Életkor
Nem szükséges
Felszerelés
Önellátás. Büfé van
Ellátás
Foglalok
Kérjük várjon...

Ha Palfauban jársz, a vízesés túra kihagyhatatlan program (Palfauer Wasserlochklamm). A Palfaui vízesés alsó Ausztria top 10 kiránduló helyeinek egyike. A Palfaui vízesés könnyen megszervezhető kiránduló program, bármely korosztály számára.

A Palfai vízesés túrára nem kell speciális felszerelés, viszont legyen rajtad sportos cipő vagy bakancs. A programra érdemes legalább 3 órát tervezni, persze rövidebb vagy hosszabb időt is el lehet tölteni.Könnyen megközelíthető Palfau 5 km-re található, Wildalpentől 10 km-re.

A vízesés túra közvetlenül a 24-es út mentén található parkolóból indul. Salza folyó felett húzódó függőhídon átkelve tudod a kb 3 órás gyalogtúrát megkezdeni. A túra előtt jegyet kell váltani a parkoló mellett található recepción. A kirándulásra többnyire kiépített túraútvonal végigvezet a hatalmas vízesések mentén, 320 méter szintkülönbséggel, kb 900 méter magasságba. A vízesések mentén, fa lépcsőkön fel-le lehet ugyanazon az útvonalon haladni. A vízesés túrán folyamatosan gyönyörű látványban lesz részed, testközelből is érezheted a vízeséseket, gyönyörködhetsz a mikroklímában, a csodás növényzetben, virágokban és a lenyűgöző tájban!

Palfau vízesés gyerekekkel IMG_6921

A túrát kivétel nélkül minden Palfauba látogatónak ajánljuk, májustól októberig. A túra sportos tempóban kivitelezve jelentős sportértékkel bír. Kényelmes tempóban, kisgyerekes családok és nagyszülők is bátran vágjanak neki, ha elfárad a család, az út bármely szakaszán vissza lehet fordulni. A függőhíd partján közkedvelt étterem várja a megéhezett túrázókat. Az étterem specialitása a nemzetközi  és helyi konyha ételein kívül a töltött óriáskrumpli! Próbáld ki! A helyszínen magyar étlap is a rendelkezésedre áll!

vízesés túra palfau oriaskrupli

A vízesés túrára a belépődíj 5,5 EUR/fő. Az Adventure Home vendégei 2017 július 1 és szeptember 10 között grátisz belépőjegyet kapnak!

A vízesés minden nap nyitva április 20-október 20 között.

A vízesés túra összeköthető az alábbi programokkal:

vadvízi evezéssel, rafting túrával a Salza folyón.

canyoning túrával kezdőknek ízelítő programként

kerékpár túrázással a Salza folyó mentén

Motoros és autós kirándulás programjaként

Riverbug (river cross) túrával

 

 

 

 

Szállás
Blog
Foglalok
Kérjük várjon...

Videó