a

Ötschergräben Osztrák Grand Canyon


2 Euro
Ár
Nehézség
3-70
Életkor
Saját túra felszerlés szükséges
Felszerelés
Önellátás
Ellátás
Foglalok
Kérjük várjon...

Ötschergräben a Magyar turisták körében az egyik legkedveltebb kirándulás Ausztriában. Az Ötschergräben az Ötscher-Tormäuer Nemzeti parkban található. Az Ötscher- Tormäuer Alsó Ausztria legnagyobb Nemzeti parkja. A terület határos a Mostviertel régióval. A Nemzeti park Gaming-Lackenhof-Erlaufsee közötti vadromantikus terület, legmagasabb pontjával az Ötscher heggyel (1893méter). Az Ötscher leginkább a Lackenhofi sípályákról híres . A parkban található Ausztria „Grand Canyon”-ja, az Ötscher szurdok. A park legnagyobb folyója az Erlauf, ami időszakosan alkalmas vadvízi evezésre.

A kirándulás a Nemzeti park területén keresztül halad Mitterbach és Wienerbruck között. A túrát több verzióban is meglehet járni. A túra megszervezhető egészében, vagy csak részleteiben oda-vissza útvonalon. A leglátványosabb szakasza a Lassing vízesések, ami a Wienerbruck induló ponthoz van közelebb.

Ausztria legszebb és egyben leghíresebb szurdoka, szinte bárki számára elérhető. Kezdetben jól kiépített, könnyen járható úton haladunk. A túra erdőben halad követve a szurdokban folyó patakok útját. Hatalmas, meseszép vízesések, kisebb zuhatagok futnak lefelé a hegyoldalból. A sziklákba vájt kis alagutak, és biztonságosan rögzített pallókon haladunk keresztül. Helyenként elérhető az alattunk csobogó patak. A túra teljes szakasza 11 km, időtartam 4-5 óra. Szint különbség alig érzékelhető, a teljes szakaszon 250 méter fel/le. Aki a teljes szakaszt járja végig a Wienerbruck kiinduló pontjára, a Máriazelli kisvasúttal térhet vissza. A Wienerbruckban található parkoló fizetős, napi jegy 4 Euro.

A kirándulás összeköthető különböző programokkal: Wienerbruck kalandpark,kisvasút utazással, csónakázással, strandolással az Erlauf See-n, Hegyi rollerezéssel, terep gokartozással Mitterbachban.

A családi aktív nyaralás programunk részeként ezt a kirándulást kifejezetten ajánljuk

Szállás
Blog
Foglalok
Kérjük várjon...

Képek

Ötschergraben

Videó