a

No limit kalandtúra Ausztria


39 900 Ft
35 900 Ft
Ár
5/6
Nehézség
20-45
Életkor
biztosítunk
Felszerelés
önellátástól a félpanzióig
Ellátás
Foglalok
Kérjük várjon...

Intenzív adrenalin élmények  hosszú hétvégékre: canyoning, rafting, mountain bike, via ferrata, lazulás, buli, szinte az összes extrém sportélményt élvezheted. 2,5 napban. Minden élmény  bele fér, ami másnak egy élet alatt sem jön össze! Ha a sportos, eseménydús kihívásokat szereted, akkor ezt a programot neked találtuk ki.” No limit” kalandos élmények határok nélkül. Hamisítatlan Adventure programok hosszú hétvégékre!

A legtöbben csak álmodoznak, hogy majd egyszer kipróbálják az extrém sportokat. Most itt a lehetőség, hogy te ne maradj az álmodozók között. Legyél részese az álmoknak és valósítsd meg egy  hosszú hétvége alatt, ami másnak egy életen keresztül nem jön össze!

vadvizi_evezes_salzacanyoning

Program: Érkezés pénteken, szállás elfoglalása kora délután. Az első kalandok fakultatív programok, kezdésnek egy szép, kirándulás bemelegítésként a Palfaui vízeséshez. A vízesés csak  5 percre van az Adventure rafting bázistól (7 km). A vízesés túra 2 órás gyalog túra a csodálatos Palfaui vízesés mentén belépési lehetőség 17 óráig. A vízesés túra szint különbsége 320 méter.

A vízesés túra után esti programként lazulás a Göstlingi élmény fürdőben (belépés 21 óráig). A Göstlingi élmény fürdőben sós, meleg vízes medencék vannak, hangulatos kültéri élmény medencével. A fürdőben vacsorázásra is van lehet. A fürdő 23 óráig tart nyitva. Az élményfürdő 16 km távolságra van az Adventure rafting bázistól.

ferrata ausztriavadvizi evezes ausztria

Szombat délelőtt találkozó 8,30-9 óra-kor az Adventure rafting bázison Palfauban. Az első kihívásként délelőtt via ferrata túra. A via ferrata programra 2 helyszín is van. A via ferrata túrára mi biztosítjuk a felszereléseket, de a programon egyénileg vesztek részt. A komolyabb via ferrata útvonal  a Hochkar-on van. A Hochkar az Adventure rafting bázistól 18 km-re van. A helyszínre autókkal megyünk, de ha kellően sportos vagy mehetsz mountain bike-al . Kemény hegyi túra a via ferrata helyszínére. A mountain bike túra aszfalt úton vezet fel a hegyre, de a szintkülönbség 1.200 méter! Csak ha nagyon edzett vagy, akkor javasoljuk a bringázást, mert a nap folyamán sok kihívásban lesz még részed. A Hochkar hegyen a via ferrata túra induló pontjához egy könnyű séta vezet. A via ferrata túra útvonala, már a kezdésnél sem a legkönnyebb (C nehézség). A via ferrata-klettersteig, jól ki van építve, de folyamatosan magasban emelkedik a meredek falakon. A falról szédítő kilátás nyílik,de folyamatos koncentrációra, és karizom munkára van szükség. A via ferrata nehézsége (b,c,d) ami közepesnek számít, de egy kezdő via ferrata túrázónak ez a szint már bőven az “izgalmas,de még teljesíthető” kategóriába esik. A túra időtartama csoporttól függően 2-3,5 óra. A hegyen egy rövid pihenés, majd vissza utazás a völgybe Palfauba a rafting bázisra.

A rafting bázison, rövid pihenés, és program megbeszélése a délutáni kalandoknak..A délutáni program vadvízi evezés 2 személyes vadvízi kenukkal vagy sportos 3 személyes miniraft-tal. Délutáni vadvízi evezésre mikrobusszal viszünk a Salza folyó partjára. A vadvízi túra induló pontjára, aki bírja energiával mountain bike-al mehet. A folyó szakasz hossza lényegében megegyezik a kerékpáros szakasszal (12-14 km) A csoport felkészültségének, kondíciójának, és a vízállásnak megfelelő szakaszt választunk. Délutáni vadvízi evezés alatt, beavatunk be a vadvízi evezés rejtelmeibe. A rafting-vadvízi evezős túra időtartama 2,5-3 óra. A vadvízi túra a 2-3 személyes hajókban intenzívebb vadvízi élmény, ami a Salza folyón átlagos vízállásnál (120-180 cm) ig. Magasabb vízállás esetén a vadvízi  túrára ideálisabb a rafting, azaz a nagy hajóban történő evezés.A szakaszt az aktuális időjárási viszonyoknak megfelelően választjuk ki. Evezés után már várhatóan nem lesz gond az alvással.

Vasárnap találkozó 9.30 óra-kor az Adventure rafting bázison.Találkozó után Canyoning vagy vadvízi evezés, választás az időjárási viszonyoknak,  megfelelően.

A canyoning túra helyszínére kerékpárral is el lehet jutni, 25 km távolságra van a rafting bázistól a canyoning túra indulási pontja. A canyoning program rövid elmélettel kezdődik, majd könnyű gyalogtúra a kanyon bejáratához. A canyoning túra gyakorlatilag egy szurdokban történik, ahol vízbe ugrálva, csúszdázva,kötéllel leereszkedve lehet lejutni a hegyről a patak útját követve. A canyon viszonylag könnyen járható. A via ferrata és alpin ismereteidet ezen a túrán már kamatoztathatod is. A canyoning túra szórakoztató kihívást jelent, alpin kötél használatával. Az ereszkedéseket,a bátrabbak aktívan ereszkedve is kipróbálhatják. Az ereszkedés aktív módja mikor nem a túravezető, hanem te saját magad engeded lefelé.A canyoning túra Időtartam kb. 3-4 óra. A canyoning túrával végett ér a szervezett program.

Amennyiben a programon a vadvízi evezés a következik, akkor a vadvízi túra a Salza folyó lehetőség szerinti nehezebb szakaszán történik. A könnyebb és nehezebb szakaszban van átfedés, a Salza folyó könnyebb szakaszának vége szokott lenni a nehezebb szakasz eleje ha 2 vadvízi túrából áll a program. Természetesen az időjárás befolyásolhatja a vadvízi evezés szakaszait. A nehezebb szakasz hosszúsága 12-14 km. A vadvízi túra időtartama 2.2,5 óra.

A vadvízi túra szakaszok érkezési pontja közel vannak az Adventure rafting bázishoz (2-3 km).

Fontos tudnod:

A programra tériszonyos vendégek nem jelentkezhetnek.

Átlagosnál jobb fizikai felkészültségre van szükség, biztos úszás tudással

A via ferata túrát az időjárás befolyásolhatja! Abban az esetben ha a sziklák vizesek, az időjárás esős, vagy eső várható a túrát nem szervezzük meg.

Számunkra lényeges, hogy, élményekkel feltöltődve kipihenten, tele önbizalommal és igazi élményekkel gazdagodva térj haza. Ennek érdekében a programokat rugalmasan kezeljük, hogy az időjárási tényezőket is figyelembe vesszük. Az időjárás és a csoport fizikai felkészültsége befolyásolhatja a programok sorrendjét lehetőségét.

Időpontok:

2018.06.15-17

07.20-22

08.18-20

A programot csak előfoglalás esetén tudjuk megszervezni.

Javasoljuk, hogy erre a programra lehetőség szerint előre készülj fel, a maximális élmények érdekében. Ez a program fizikailag nagyobb igénybe vételt jelent, mint egy klasszikus rafting vagy kiránduló túra.

 

Szállás: A program ára nem tartalmazza a szállás költségeket. A programra 2 éjszaka szállást kell igénybe venni.A szállást az Adventure lefoglalja neked partnereinél

 

Szállás
Blog
Foglalok
Kérjük várjon...

Videó