Olcsó családi síelés Ausztriában a Hochkar sí centrumban 2016-17

Hochkar november 15

A síelés remek téli család program, csupa egészség és kaland. A családi sí túrát  is meglehet szervezni elfogadható árakon belül csak tudni kell hová-mikor érdemes szervezni. Ausztriában az egyik leg jobb választás a Hochkar sí centrum.

 A Hochkar közel van, mindössze 400 km-re van Budapesttől, az út nagyon jól járható 4,5-5 óra kényelmes autózással elérhető. Akár 1-2 napra is érdemes ellátogatni, de az ideális természetesen ha legalább 3 napot eltölthetünk Hochkaron. . A Hochkar maga a hegy ahol a sípálya található, a szállások viszont a völgyben vannak (Lassing, Göstling, Palfau) vagy távolabb. A sípályára egy 9 km-es szerpentin vezet fel a völgyből. Itt sí busz is közlekedik, nem muszáj a saját autóval a pályára menni. A  sí busz és a parkolás ingyenes

A Hochkar pálya rendszere tökéletes a kezdő és haladó síelésre snowboardozásra.

A Hochkar kifejezetten alkalmas a kezdő síelésre, snowboard tanulásra. Közel 20 km a sípálya rendszer, 10 felvonóval amiket kezdőként is könnyű használni mert a könnyű pályákra a beülős felvonókkal lehet feljutni. A pályák hossza és át tekinthetősége szintén ideális. Családi síeléseknél minden tudás szintnek van pálya, sőt pályán kívül is lehet csúszni. Teljesen kezdők részére a sí centrumban a gyerekek, kezdők részére 2 biztonságos gyakorló lejtő is van. A gyakorláshoz pont elegendő a pálya, és a napi használata is nagyon kedvező áron van.

A Hochkar ideális helyszín  a sí-snowboard megtanulására, de ha a sí oktatáshoz, ha a helyi Osztrák sí iskolát vesszük egyénileg igénybe akkor viszont nagyon drága.  Érdemes Magyar oktatót keresni ,  vagy  össze állni egy nagyobb társaságnak és együttesen bérelni a sí-snowboard oktatót. Ha a síeléshez snowboardhoz nincs valakinek felszerelése feltétlenül oldja meg a bérlést Magyarországon, kölcsönzőben vagy baráti körben mert az Osztrák sí-snowboard kölcsönzés szintén nagyon drága. A szervizelésre szintén magas árakat számolnak.

A síbérleteknél több verzió is van, lehetséges csak a  tanuló pályára jegyet váltani. Az oktatáshoz 1-2 napra ez s elegendő lehet. A síbérleteket lehet órákra is vásárolni, bár nagy különbség nincs a teljes napi jegy ára között, de aki nem síel snowboardozik egész nap annak felesleges a napi jegy. A síbérleten is lehet spórolni, főleg ha társasági szinten gazdálkodunk és beosztjuk az időt ki-mikor síeljen. Ez talán egy szokatlan megoldás, de működő képes főleg akkor ha nagyobb társasággal szerezzük a síelést és vannak kezdők is akikkel foglalkozni kell a tanuló pályán.

A sí túrához  szükség van szállásra is, aminek költsége arányaiban az eltöltött napok számával általában csökken. A szállásokat nehéz megtalálni az interneten, több mint 70 szálláshely van és ezeknek csak a kis része érhető el az internetes  online foglalási rendszerekben. A szállások többsége a  Hochkar közelében található, a pályán viszonylag kevés és drága a szállás.  A völgyben az árak jóval alacsonyabbak. A szállásokról is el lehet jutni sí busszal a pályára Lassing, Göstling vagy Palfau szálláshelyeiről. A szállásoknál nagyon kevés az olyan elhelyezési lehetőség ahol az önellátás is megoldható. Az apartmanok amikben konyha is van nem jellemzőek.

Étkezések tekintetében az Osztrák árakhoz viszonyítva az éttermek nem drágák, de a Magyar árakhoz képest viszont a legolcsóbb vendéglő is drága. A pályán ha betérünk egy kis energia pótlásra nagyon gyorsan el lehet költeni egy éjszaka szállás árát. Erre ügyelni kell, mert ha az ellátás nincs megoldva csak az éttermekben a túra nem lesz olcsó hiába a kedvezményes családi gyerek síbérlet

A családi síelést pedig nem igazán lehet olcsón megúszni, ha a pályán és a szálláson is igénybe kell venni egy éttermi ellátást.

Összességében a Hochkaron nagyon jól lehet síelni és a családi síelést is olcsón meg lehet szervezni tervezéssel . A kulcs a szállás előfoglalása, lehetőleg vasárnap –csütörtök között. Szállás több napra ahol lehetőség van a főzésre ishttp://adventure.hu/termek/adventure-home-panzio/ A sífelszerelés, oktatás Magyar iskolán belül, és a megfelelő síbérlet kombináció megvásárlása. Társaság szervezése, hogy csökkenjen a síbérlet ára

Az árak vonatkozásában az alábbi számokkal kell számolni

Síbérlet árak:

Szezon 2016/2017

 
kezdés 13:30
1 Nap
2 Napos
3 Napos
4 Napos
5 Napos
6 Napos
3 Órák
4 Órák
Felnőttek
 29,50 €
 37,50 €
 72,50 €
 103,50 €
 134,50 €
 161,00 €
 184,50 €
 
 32,50 €
 34,00 €
Gyermekek
 17,00 €
 21,50 €
 41,50 €
 59,00 €
 77,00 €
 92,00 €
 106,00 €
 
 19,00 €
 19,50 €
Ifjúság
 25,50 €
 32,50 €
 62,00 €
 89,50 €
 116,50 €
 139,50 €
 160,00 €
 
 28,00 €
 29,50 €
Szeniorok
 28,50 €
 36,00 €
 69,50 €
 99,50 €
 129,00 €
 154,50 €
 177,00 €
 
 31,00 €
 32,50 €

 

Gyakorló pálya jegy: 12,5 Euro (Kinderland néven vásárolható) A jegy csak a gyakorló pályára érvényes, azaz a pályán található 200 méter hosszú mozgó járdára. A pályát jegy nélkül is lehet használni, de ebben az esetben csak az ingyenes rövid mozgó járdát lehet használni.

Gyerek jegy: 3 Euro (Csak akkor vásárolható, ha a szülő is jegyet vált és igazolja fényképes igazolvánnyal, hogy saját gyerekének vásárolja a sí jegyet)

Szállás árak: 18 Euro-tól. A szállás ára hétköznapokra vonatkozik legalább 3 éjszaka szállás igénybe vétele esetén önellátással a megjelölt időszakokban.

Hochkar november 15